понедельник, 15 мая 2017 г.

Чи видається лікарняний під час відпустки для догляду за дитиною


Фонд з ТВП розглянув питання щодо призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності під час відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.

листок непрацездатності по догляду за хворою дитиною в період щорічної (основної та додаткової) відпустки, відпустки без збереження заробітної плати, частково оплачуваної відпустки для догляду за дитиною до трьох років не видається.

Тобто у даному випадку немає й підстав, передбачених частиною першою ст. 31 Закону №1105 для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності.

В той же час, на думку Мінсоцполітики (лист від 23.10.2014 р. № 1601/5/75-14, право на отримання допомоги для догляду за хворою дитиною настає тільки у разі припинення особою відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку незалежно від того, вийшла особа працювати на повний чи неповний робочий день.


При цьому, у Фонді нагадують, що згідно з частиною 3 ст. 30 Закону №1105 рішення про призначення матеріального забезпечення та надання соціальних послуг приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації.

Комісія (уповноважений) із соціального страхування здійснює контроль за правильним нарахуванням і своєчасною виплатою матеріального забезпечення, приймає рішення про відмову в його призначенні, про припинення виплати матеріального забезпечення (повністю або частково), розглядає підставу і правильність видачі листків непрацездатності та інших документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення та соціальних послуг.

Джерело: dtkt

Комментариев нет:

Отправить комментарий