четверг, 21 сентября 2017 г.

Постачання послуг, пов’язаних із програмною продукцією: які наслідки в ПДВ-обліку


Операції з постачання послуг, пов’язаних із програмною продукцією, обкладаються ПДВ у такому порядку:

у разі якщо умовами цивільно-правового договору (далі — ЦПД) не визначено переходу/відчуження майнових прав (права власності) від виконавця до замовника на окремі елементи програмної продукції при здійсненні виконавцем операцій із модифікації (модернізації) програмної продукції, унаслідок яких відбуваються будь-які зміни в програмній продукції, то операції з такого постачання обкладаються ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%. 

Якщо ж умовами ЦПД визначено перехід/відчуження майнових прав (права власності) від виконавця до замовника на окремі елементи програмної продукції при здійсненні виконавцем операцій із модифікації (модернізації) програмної продукції, унаслідок яких відбуваються будь-які зміни в програмній продукції, то операції з такого постачання звільняються від обкладення ПДВ відповідно до п. 261 підрозділу 2 р. XX ПКУ;

у разі якщо внаслідок постачання виконавцем замовнику послуг із супроводу та/або технічної підтримки програмної продукції не відбувається жодних змін у програмній продукції, то операції з постачання таких послуг обкладаються ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%. 

Якщо ж унаслідок постачання виконавцем замовнику послуг із супроводу та/або технічної підтримки програмної продукції відбуваються будь-які зміни в програмній продукції, то для цілей обкладення ПДВ постачання таких послуг розглядається як операції з постачання окремих компонентів (елементів) програмної продукції, які звільняються від обкладення ПДВ відповідно до п. 261 підрозділу 2 р. XX ПКУ;

операція виконавця з постачання замовнику послуг із надання права на отримання замовником оптимізації й оновлень, що включає право на отримання та завантаження інструментів і процедур для оновлення програмного забезпечення шляхом їх отримання через виконавця супроводу та/або технічної підтримки програмного забезпечення в розробника програмного забезпечення, обкладаються ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

Джерело: interbuh

Комментариев нет:

Отправить комментарий