пятница, 29 сентября 2017 г.

Бізнес проти сплати ПДФО за місцем реєстрації фізособи


26 вересня відбулася зустріч керівництва ДФС із представниками галузі машинобудування, виробництва турбінного та іншого устаткування — членів Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС.

Голова ДФС повідомив, що наразі ведеться робота над розробкою системи єдиного казначейського рахунка для всіх податків, що дозволить проводити взаємозарахування податків. Цю ініціативу ДФС опрацьовує з Казначейством й іншими зацікавленими відомствами.

Під час зустрічі також порушувалися питання щодо деяких аспектів обкладення ПДФО працівників підприємства, зокрема членів профспілкових організацій і тих працівників, які в них не задіяні. Було прийнято рішення звернутися до Мінфіну з відповідним листом для врегулювання ситуації.

Окрім того, зважаючи на побажання бізнесу, буде опрацьоване звернення платників щодо законодавчої ініціативи, якою пропонується внести зміни до ст. 168 ПКУ, зокрема, здійснювати сплату ПДФО за місцем реєстрації фізичної особи. За пропозицією бізнесу, сплата має відбуватися за місцем, де створені робочі місця, як це є наразі. Після аналізу питання відповідне звернення буде передано Мінфіну.

Джерело: info

Комментариев нет:

Отправить комментарий