среда, 1 февраля 2017 г.

Визнання угоди недійсною



Метою визнання угоди недійсною є припинення правових відносин, котрі вона породжувала. Обов’язковою для цього є достатня кількість підстав, закріплених в цивільному законодавстві.
Визнання угоди недійсною проводиться лише у судовому порядку. Щоб ваші вимоги були задоволені, треба подавати позов до суду. Він складається згідно всіх нормативно-правових вимог щодо форми та змісту, а також правил підсудності.

Термін дії позову в будь-якій справі з цієї сфери становитиме до трьох років. Сплив терміну розпочинається в момент, коли угода виконалась.

У випадку, коли спір проводиться у заперечній операції та наслідках її недійсності, то термін давності позову складає рік, а його завершення має починатись з того моменту, коли виникла загроза, під час якої уклали угоду або з того часу, коли особа дізналась про обставини, які здатні спричинити недійсність угоди.

Недійсні угоди
Щоб подати позовну заяву про те, що угода не є дійсною, особа зобов’язана надати представникам судової інстанції всі необхідні докази, що підтверджують її вимоги. Їх об’єм залежатиме тільки від того, які вимоги були висунуті. Якщо суд оскаржує недійсну угоду, укладену шляхом погрози або обману чи якщо особу змушували піти на невигідні умови, тоді слід представити докази кожної заявленої підстави.

Якщо у вас виникають питання в сфері укладання угод, і визнання їх недійсними, зверніться до кваліфікованого юриста. Він допоможе Вам скласти позов на основі чітких підстав та доказів, а також буде представляти Вас у суді. Тільки тоді на Вас чекає успіх.

Джерело: yurist-online

Комментариев нет:

Отправить комментарий