четверг, 2 февраля 2017 г.

Визначення місця проживання дитини


Якщо батьки вирішили розлучитися, то згідно з нормами сімейного законодавства України на етапі судового розгляду буде вирішуватися питання про визначення місця проживання дитини. Такі питання вирішуються з урахуванням способу життя батьків, займаної посади, умов проживання, а також рівня доходів.

Суд бере до уваги відносини кожного батька з дитиною, вік дитини, чи бере участь у вихованні батько і чи є факти ухилення від виховання. При розгляді даного питання в обов’язковому порядку повинен бути присутній орган опіки та піклування, в обов’язки якого входить оцінка умов проживання дитини і батька, який бажає надалі з ним проживати.

Звертаємо увагу на те, що визначення місця проживання дитини часто стає причиною сімейного конфлікту, який обтяжується аморальною поведінкою сторін.

http://www.dolgi.dp.ua/

Спір щодо місця проживання дитини може розглядатися і не в зв’язку з позовом про розірвання шлюбу. Дане питання може розглядатися і під час шлюбу, якщо подружжя вирішило жити окремо, і після розлучення, якщо на цей момент даний спір не виникав або суд виніс рішення про місце проживання дитини, але надалі були змінені обставини однієї зі сторін.

Визначення місця проживання малолітньої дитини
Визначаючи місце проживання малолітньої дитини, частіше суд приймає рішення про проживання дитини з матір’ю, але іноді ця обставина не є достатньою.

Для вирішення даного спору в такому випадку слід звернутися до адвоката за отриманням консультації.

Послуга адвоката по визначенню місця проживання малолітньої дитини включають в себе:

Надання кваліфікованої консультації;

Написання позовної заяви;

Напрям позову до суду;

Захист інтересів клієнта в суді.

Джерело: yurist-online

Комментариев нет:

Отправить комментарий