понедельник, 13 февраля 2017 г.

Бізнесу дозволять працювати без печаток


Нагадаємо, що нещодавно уряд схвалив законопроект, який істотно спростив порядок відкриття бізнесу і в самий найближчий час він буде внесений на розгляд Верховної Ради України.

Держпідприємництво розробило даний законопроект з метою полегшення ведення бізнесу в Україні. Глава відомства Михайло Бродський заявив, що в законопроекті передбачено принцип ведення бізнесу всіма суб'єктами приватного права без застосування печаток.

Нагадаємо, раніше з подібною ініціативою Кабінет міністрів виступав неодноразово. Наприклад, раніше був схвалений законопроект розроблений Міністерством економіки, яким також пропонувалося дозволити суб'єктам господарської діяльності працювати без печаток.

Одним з істотних спрощень для відкриття бізнесу буде скасування державного мита за проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи суб'єкта підприємницької діяльності.

Також передбачається внести необхідні зміни, щоб на етапі реєстрації нового суб'єкта господарської діяльності можна було відразу ж подати необхідні відомості для реєстрації суб'єкта платником ПДВ, єдиного податку або інших податків і зборів.

http://www.dolgi.dp.ua/

А ось саму державну реєстрацію хочуть проводити за допомогою інтернету і відповідно електронних форм і документів. Що цікаво дану процедуру хочуть впровадити без застосування цифрового електронного підпису, а будуть використовувати інші способи посвідчення особи заявника. Поки що можна лише припустити, що це будуть за засоби ідентифікації.

Хтось каже, що це може бути файл-зображення з QR-кодом, або будуть використовувати мобільний зв'язок та IT-технології. Які саме засоби ідентифікації використовуватимуться, повинен буде визначити центральний орган виконавчої влади, який здійснює свою державну політику у сфері державної реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності.

Наприкінці хочеться відзначити, що для можливості реалізації спрощення, яке пов'язане зі скасуванням печаток, буде необхідно розширити обсяг відомостей, які офіційно надаються з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців за допомогою надання витягу з реєстру на офіційному сайті спеціально уповноваженого органу.

Джерело: jurist

Комментариев нет:

Отправить комментарий