пятница, 24 февраля 2017 г.

Обчислення середньооблікової кількості штатних працівників - на прикладах від Мінсоцполітики


Мінсоцполітики на прикладах пояснило, як правильно обчислити середньооблікову кількість штатних працівників у різних випадках.

Як відомо, для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізосіб, які використовують найману працю, встановлено норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості 1 робочого місця.

Роботодавці повинні самостійно розраховувати кількість робочих місць відповідно до нормативу. Це просто зробити, якщо в роботодавця працює до 25 осіб. Якщо ж більше, доведеться спочатку визначити середньооблікову чисельність штатних працівників облікового складу.

http://www.dolgi.dp.ua/

Як це зробити - на прикладах розповіли фахівці Мінсоцполітики у листі від 04.05.2016 р. №108/19/71-16.

Також Мінсоцполітики завертає увагу, що згідно з п. 3.2.2 Інструкції №286, при обчисленні середньооблікової кількості штатних працівників облікового складу враховуються всі категорії працівників облікового складу, зазначені в пунктах 2.4, 2.5 цієї Інструкції, крім працівників, які перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами або у відпустці для догляду за дитиною, включаючи тих, які усиновили новонароджену дитину безпосередньо з пологового будинку.

Джерело: dtkt

Комментариев нет:

Отправить комментарий