четверг, 9 февраля 2017 г.

Апеляція. Апеляційна скарга


Апеляційна скарга подається на розгляд вищестоящому суду щодо рішення суду першої інстанції, яке ще не набуло чинності,. Апеляція — це стадія судового процесу, на якій можна ще виправити, якщо вчасно звернутися до адвоката для отримання юридичної допомоги.

При подачі апеляції — справа розглядається в арбітражному суді в порядку оскарження рішення, яке ще не має законної сили.

Подача апеляції можлива у випадках:

Громадянин не згоден з рішенням суду першої інстанції;

Часткова незгода з рішенням суду першої інстанції;

Необхідність затягування виконавчого провадження.

Апеляція на рішення суду
Апеляція на рішення суду подається протягом місяця, з дати винесення рішення по справі судом першої інстанції. Якщо особа не подала апеляційну скаргу у встановлений термін, слід подати заяву про поновлення пропущеного строку, з чітким обґрунтуванням причин такого пропуску.

http://www.dolgi.dp.ua/

У повноваження апеляційного суду входить розгляд справи не з початку, а лише вивчення всіх обставин справи, вивчення законних і обґрунтованих підстав винесеного рішення. Тому при подачі апеляції на рішення суду, важливо зробити акцент не на позицію суду першої інстанції, а на неправильне застосування законодавства при винесенні рішення у справі, в результаті чого рішення було прийнято неправильно.

В апеляційний суд не приймаються скарги, які містять нові вимоги, що не пред’являлися в позовній заяві до суду першої інстанції. При поданні скарги до апеляційного суду, слід написати мотивований відгук. Він допоможе переконати суд у законності та обґрунтованості прийнятого рішення судом першої інстанції.

Якщо вам необхідно подати апеляційну скаргу, зверніться до кваліфікованого адвоката, який на підставі чинного законодавства та практики допоможе скласти правильну і обґрунтовану скаргу.

Джерело: jurist

Комментариев нет:

Отправить комментарий