воскресенье, 5 февраля 2017 г.

Заочне рішення суду


Якщо відповідач не з’явився в зал суду на момент слухання справи, суд може винести рішення і без нього. У такому випадку буде прийнято заочне рішення суду. У даній ситуації, заочне рішення виноситься тільки за умови, що відповідача сповістили про дату і час слухання справи, але на засідання суду він все-таки не з’явився.

За своєю структурою заочне рішення суду повинно бути прийнято відповідно до загальних вимог Цивільного процесуального кодексу України.

У матеріалах справи має бути зазначено про те, що відповідачу була вручена повістка, але при отриманні він не сповістив про відкладення справи або ж про проханні розглянути справу в його відсутності. Якщо ж при розгляді справи є співвідповідачі, прийняття заочного рішення суду можливо в разі відсутності всіх відповідачів.

Якщо ж позивач виявив бажання змінити предмет позову або ж доповнити його, то в цьому випадку прийняття заочного рішення неможливо.

http://www.dolgi.dp.ua/

Після того, як заочне рішення прийнято, копія повинна бути відправлена відповідачу з обов’язковим повідомленням про вручення. Дана процедура входить в обов’язки працівників суду, які повинні надіслати копію не пізніше трьох днів, після того як суд виніс рішення.

Заочне рішення суду має свої нюанси. Це стосується права відповідача заявити вимогу про скасування рішення. Дане право він має здійснити протягом тижня, з того моменту, як він отримав копію рішення. Але, рішення може бути скасоване в тому випадку, якщо у відповідача як доказ його неявки є поважна причина, а також інші документи, які можуть вплинути на вирішення справи. Якщо суд визнає таку причину як поважну, він скасує таке, і тоді справа має розглядатися заново.

При виникненні подібної ситуації, звертайтеся за юридичною допомогою до адвоката, який завдяки досвіду та практиці допоможе вирішити Ваше питання.

Джерело: jurist

Комментариев нет:

Отправить комментарий