пятница, 3 февраля 2017 г.

Мирова угода


Під мировою угодою слід розуміти вид договору, метою укладення якого є примирення сторін.

Мирова угода є передумовою припинення у судовому розгляді. Це природно розвантажує роботу суду і судді. Але, в цьому питанні слід розуміти, вигідно укладати цю мирову угоду учасникам цивільного процесу, які спочатку не змогли врегулювати суперечку без втручання суду.

Мирову угоду учасники спору можуть укласти на будь-якій стадії судового процесу. Таке рішення має прийматися тільки за згодою обох сторін без втручання суду. Суд у цьому процесі виступає незалежним арбітром, завдання якого є сприяння укладення мирової угоди, тим самим забезпечуючи його законність і сприяючи збереженню сприятливих відносин між учасниками спору. Суд не може затвердити укладення мирової угоди, якщо таке рішення суперечить закону або може порушити права та інтереси третіх осіб.

http://www.dolgi.dp.ua/

Мирову угоду необхідно укладати в простій письмовій формі, і повинна бути підписана сторонами або їх представниками, якщо останні мають на це повноваження. Даний вид угоди за своїм змістом повинен включати відомості про умови, терміни і розміри виконання зобов’язань кожної із сторін. Угода не забороняє включати умови про відстрочку виконання зобов’язань, розстрочку або часткове прощення боргів. Підписується угода в такій кількості примірників, скільки осіб підписало даний договір. Один такий екземпляр передається суду, який затвердив дану угоду, для долучення до матеріалів справи.

Для врегулювання питань, пов’язаних з ведення справ у суді, а також з веденням переговорів з підписання мирової угоди, краще звернутися до адвоката, який допоможе чітко і юридично грамотно допомогти вирішити даний спір.

Джерело: jurist

Комментариев нет:

Отправить комментарий