понедельник, 13 февраля 2017 г.

Самочинного будівництва не буде - Президент Порошенко підписав новий закон в сфері будівництва


Президент України підписав Закон 4733-1, який значно посилює протидію держави проти незаконного будівництва та підвищує відповідальність забудовників за порушення.

Відповідно до нового Закону порядок оформлення дозвільних документів визначатиметься не за категорією складності об’єкта будівництва, а за класом наслідків (незначний, середній, значний). Будівництво об’єктів середнього і значного класу наслідків здійснюватиметься виключно за дозвільною системою.

http://www.dolgi.dp.ua/

Таким чином великі житлові комплекси, багатоповерхові будинки, соціальні об’єкти, торговельно-розважальні комплекси, офісні будівлі будуть зводитись виключно за наявності повного пакету дозвільної документації.

Разом з тим, Закон максимально спрощує дозвільну систему для об’єктів незначного класу наслідків, які становлять понад 80% від загального обсягу забудови в Україні. Так, будівництво приватних житлових споруд, господарських споруд, невеликих бізнес-об’єктів, складських приміщень можна починати вже на наступний день після подання повідомлення про початок будівельних робіт.

«На практиці прийняті зміни значно знизять ризики для людей, які інвестують у будівництво, та реально зменшать кількість незаконних забудов», – наголосив Голова Держархбудінспекції.
За його словами, імплементація норм Закону дозволить суттєво підвищити рейтинг України в Doing Business та позитивно вплине на розвиток будівельної галузі в цілому.

Джерело: jurist

Комментариев нет:

Отправить комментарий